Språngmarsch med hälsenerisk

Medlem - Språng med hälsenerisk - ctl00_cph1_mainImg

• Rekorddeltagande.
  • Språngmarsch med hälsenerisk.
  • Boll i vattenspridaren.

Det händer mycket när Säter GK:s  golfande veteraner, detta ihärdiga släkte är i farten - både i vått och torrt.

Även om det sannerligen inte var något fel på tävlandet under förra årets eviga regnande så har denna sommar med sina härliga soldagar tydligt bidragit till att intresset för klubbens D50/H55-tävlingar stigit till rekordnivå.

-Ja,  det är riktigt skoj att så många gillar den här typen av anspråkslös tävlingsverksamhet. I juli var deltagande verkligen högt. Vi hade över 50 deltagare vid flera tillfällen, säger Kjell Hagman, en av eldsjälarna för denna återkommande aktivitet.

Och återkommer till eftermiddagstävlingarna på måndagar och nu från augusti dessutom återigen förmiddagsrundor på torsdagar det är just vad många av veteranerna ständigt gör. För varje år dyker det också upp nya ansikten som välkomnas till tävlingsarenan.

Arenan ja. Det är förstås vår fantastiska golfbana i Jönshyttan som varit i så fin kondition hela året. Något som banpersonalen, som svarar för ett förnämligt arbete med att göra de gröna ytorna över hela spelfältet så inbjudande som möjligt, ska ha en stor eloge för.  I det instämmer inte bara erfarna och mer färska veteraner utan också många andra besökare.

Under en sådan här solsommar är det förresten förståeligt att det vattnas mer än annars över hela banan. Och när en vattenspridare drar igång utan förvarning kan det bli en del dråpliga situationer.

Vi har sett hur grånande män med risk för hälsenor, svaga knän och höfter nära nog sprintat iväg för att undkomma en ovälkommen dusch.

Lika ofta tycks ”språngmarschen” gå i riktning mot vattenstrålen - för att rädda den så kära golfbagen från vattenpåverkan!

Apropå vattenfrågor kom H55-spelaren Lennart Carlsson med en klurig sådan till sin medtävlare härom sistens: Vad gäller om bollen rullar ner under vattenspridarens lock och man inte hinner dit och kan rädda bollen innan locket åker ner igen?

Ja, vad säger du?

Vid tangenterna: Torsten Nitér